Rólunk

Ahány könyv, annyi élet. De mégis: melyik könyvet válasszam? Mit olvassak? Kitől olvassak? Megterítjük nektek a svédasztalt kedvenceinkből. Pisztáciával, természetesen. Mert zöld. Mert finom. Mert szeretjük. Ígéretet hordoz. Néha kemény, néha makacsul ragaszkodik burokjához, a próbálkozástól könnyünk is kicsordul, de amikor sikerül felnyitni…

Ami neked tetszik, azt a történetet más ki nem állhatja, ami valakinek unalmas, az a stílus neked talán érdekfeszítő, ami a földszinti lakónak vontatott, az a könyv a hetedik emeleti szomszédnak letehetetlen. Így ajánlunk mi, sokfélék, nektek, sokféléknek. Szerzőink között akad újságíró, könyvtáros, tanár, de tinédzser is. Ide kötelezően szubjektív, elfogult ajánlókat hoznak a saját gyönyörűségükre elfogyasztott legkülönfélébb olvasmányaikból – hogy ötletet adjanak, ha éppen újabb olvasnivalót keresnél magadnak, az apróságok esti meséje gyanánt, ifjaknak vagy pont a nagyinak.

És a 42? Hát persze, hogy az élet értelme, hiszen Douglas Adams óta tudjuk: 42 a válasz az életre, a világmindenségre, meg mindenre. Az élet értelme (itt) a könyv. Meg a pisztácia, persze.

Felkészülni, kész, pisztácia!

Szerzők: Kerekes Edit, Lakatos Fleisz Katalin, Mayer János, Sándor Boglárka, Vass Enikő. És a névsor folytatódik…

Szerkesztő: Kerekes Edit.